Slovak jim zas načural do mravenišťa

Aktualizace: bře 3

To se mi libi, jak ten Slovak s hranatu hlavu. kery fčil dočasně robi u našich vychodnich bratru premiera, tym chcivalkum zas načural do mravenišťa.

Misto aby si přečetl pozvanku od teho francuskeho vystajlovaneho chlapečka, těšil se, až si pochutna na šnekach a žabičkach, kerym z jakehosik divneho duvodu Francuzi trhaju nožičky, a hlavně poslušně držel hubu tajak všeci ostatni, tak to on ni.

Zrobil ze všeckych ostatnich panaku valkychtive netvory s krvežiznivyma očama, keři chtěju vlastni synky vrhnut do světove války.

Pravda, moc teho prozradit nemohl, bo přece enem ide o tajne materyjaly a nesluši se vypravjat na posezeni, že se třeba Polaci nebo Lotyši s Moldavanama chystaju vstupit do konfliktu mezi Anglosasama a Ruskem, vedenu na ukrajinsky ukor.

A nebylo by dobře, aby třeba ve Varšavě vypukly jakesik demonstrace proti valce předčasně, sudruzi. Proto se také věci robi tajně, aby v okamžiku, kdy se matky tych synku vzpamatuju a vyženu chlopy do ulic, už byly věci tak daleko, aby se nedaly vratit zpatky. Pravě polskeho premiera pry včerejši projev slovenskeho šefa šokoval.

A japato? Že by už Polak sedlal koně? A ten naš fialovy panaček tež nevypadal nadšeně. Asi pochopil, že tentokrat vyslal signaly kdosik jiny než on.

Tuž uvidime, co fčil mravenci v rozčuranem mravenišťu. Byt na mistě slovenskeho premiera, dobře bych si ohlidal, jestli ma jeho letadlo spravně nasazene zimni pneumatyky a jestli mu dobře funguju brzdy, anebo aby mu nahodu nedošel benzin za letu.

I když sem ho nikdy moc rad nemival a myslim, že se kdysik v minulych vladach dopušťal nehezkych věci, zrovna fčil by ho byla škoda.

Ladik Větvička, hlasatel Deniku TO, Praskly Hrad

Pokud je vám blízké vnímání světa, prezentované ve výše uvedeném textu, podpořte nás. Bo kdo jiný, než vy? A kdy jindy, než fčil? Dnešní režim to za vás rozhodně neudělá.

Dar Literarnimu & cestovatelskemu klubu Ladislava Větvičky

možete poslat na učet 1030513055/5500
 
z ciziny pak na IBAN: CZ2355000000001030513055. SWIFT: RZBCCZPP

VYPNI TELEVIZI, ZAPNI HLAVU!

    11