top of page

Burgrfestyval – amerycka kultůra v Česku

Za mojich mladych roku bylo uměnim všech hospodyň zrobit fajne maso. Odřezky z telete, bravka, psa nebo kruty se pak mlely dokupy, přidalo se vajco a upeklo se to jako sekana. Sekanu uměl zrobit kdejaky hňup.

Do pomlete faširky se totiž dalo narvat cokoliv a pokud to člověk nepřehaňal, nikdo to nepoznal. Proto se hospodyňe chlubily pekačem s husu, bučkem nebo kolenem, ale nikdy ne jakusik sekanu faširku.

Doba se změnila. Staři byli hotovi z teho, když vedle Masarykača otevřela prvni prodejna na pomlete mrtvoly ve sladke husce a staly se na to fronty! Takže se nemožete divit mladym, že si vzali přiklad a su hotovi z dnešni amerycke kultůry, přestože nenabizi nic než pomletu faširku ve sladke husce, zakydanu kečupem, hořčicu, tatarku nebo pokud možno směsicu všech těchto sajrajtu.

Byl sem se o vikendu podivat na cyrkusu zvanem Burgerfestyval, bo reklamy byly ve všeckych tramvajkach a zajimalo mě, kolik mladych na tu maškaradu přijde.

Tuž, cely prostor před Karolinu (pražsky Karolína), byl okupovany pětadvaceti stankama, v kerych se nabizely hamburgery stokrat jinak. Raz z bravka, raz z pštrosa, raz z telata. Věkovy pruměr 25 roku, tisicum mladym duněla do hlavy jakasik hlupa dyskotekova hudba, cpali si do hlavy husku s mletu placku za sto korun a tvařili se spokojeně.

Nerozumim temu.

Šťastna to generace…

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Kaj mě ještě možete najit...
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page