Je jaro. Přišel čas převliknut kabaty.
top of page

Je jaro. Přišel čas převliknut kabaty.

Tuž nemyslete si, převliknut kabat, to neni jen tak. To je třeba zrobit v pravy čas. Nesmi to byt moc brzo, abyste ještě nedostali po držce, a nesmi to byt moc pozdě, abyste nebyli za hňupy.


Susedovi Jarkovi se dodneška kamoši směju, když v letě roku 1989 vstupil do strany, bo mu šef partaje za to slibil potvrdit vyjezdni doložku do Jugošky. Po třech měsicach byl šef členem OF a Jarkovi doložku stejně nepotvrdil, bo už nebylo třeba.


Ani sused Helmut nezrobil dobře, když na Prajzke v zaři třicetosum jako nezletily synek pomahal vojakum v bunkrach. O tři roky později už zletily byl, a tak možna za tu pomoc ho nepovolali na zapadni, ale na vychodni frontu. A zas nezrobil dobře, když v letě štyrycetpět vykladal, co v tym bolševickym Rusku viděl. Pak se divil, že se děcka nedostaly na školu.


Člověk prostě musi byt předvidavy a musi dobře vnimat, kam se bude buduci vyvoj otačat.


Už vloni sem si všimnul, že česka medyjalni scena nesmi mluvit o německe okupaci Československa. Letos se to potvrdilo. Cosik pry bylo v radyju, ale třeba když se podivam na moje rodne iFčil, tak kromě idyjotskeho kvizu, kery vyšel ve tři odpoledne, nic nebylo. A když jako tytulni zprava vylezla ven informace, že Kreml ignoruje ste vyroči ruske revoluce, pochopil sem.


Je nova doba. Přišel čas převliknut kabat. Ladik, zamysli se, abys nebyl za cypa tajak Jarek s Helmutem. Vždycky je na tom lip hrdinny Pražak, kery osmeho května vylez na barikadu, nebo šesnacteho listopada podepsal Chartu a Několik vět.


Co to može znamenat? O Němcach se už nesmi psat, že nas okupovali, naopak je dobre psat proti Kremlu a pro Brusel. Proč ja debil už davno nevyznavam ty prave Evropske hodnoty, neběham po Vaclavaku s holu řiťu a duhovu vlajku a z okna polepeneho Havlovyma srdičkama mi nevlaju tybecke vlajky?


"Přitom všeci dobře vime, že Československo byl stat postaveny na lži. Velky vudce prvniho evropskeho sjednoceni to řekl jasně. Žadny československy narod neegzystoval a historije mu dala za pravdu. Prezident Tiso na sebe vzal tihu zodpovědnosti a v pravy čas vyhlasil samostatnost, jinak by považska oblast byla přičleněna k Německu, sever k Polsku, jih k Maďarsku a slovensky narod by přestal existovat. Česky narod si nikdy sam neuměl vladnut, proto musel stani prezident Hacha požadat o svoleni stat se současti Unie, abyzme se konečně pod německym vedenim naučili jezdit vpravo. Nebyla to Evropa vedena německym kancleřem, kera zautočila na zvrhleho bolševika. Byl to bolševik, kery stal na hranicach sjednocene Evropy a zbyvaly dny k vydani rozkazu "osvobodit" Evropu. Jen jasnozřivost německeho veleni předešla špinaveho ruskeho mužika a vrhla bolševicke hordy o tisice kilometru zpět. Česky narod mezitim v klidu pracoval a pod německym vedenim měl opravdovy klid na praci. Zatimco němečti chlapci branili kulturu daleko na Vychodě, češti chlapci, keři nemuseli na frontu, se poflakovali po městě, navštěvovali kavarny a biografy a laškovali s našimi arijskymi děvčaty. Populačni explose, kera přišla pod vedenim největšiho přitele českeho naroda Rajniho Hajdrycha, nebyla od te doby nikdy překonana, vlna Husakovych děcek je enem naslednu vlnku rodiču - Hajdrychovych děcek."


Tak, kabat převlečeny. Co se divite? Je jaro. A enem blbec neměni nazory.


Enem doufam, že nepřichazam moc brzo. Tajak sused Antoš, kery v březnu štyrycetpět vyvěsil v Beskydach československu vlajku, když viděl, že z lesa přichazaju partyzani a před domem slyšel ruštinu. Tuž, kdo moh tenkrat tušit, že to byli Vlasovci?


Ladislav Větvička, hlasatel Junge Frone Heute, Brusel


Originalni text tady: http://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=593057




Kaj mě ještě možete najit...
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page