top of page

Páteční větičky 17.05.2024

 
Ladik Větvička - Hovory z Lán

17. květen v dějinách:

  • V roce 1917 Vyšel Manifest českých spisovatelů, který vyzýval české poslance rakouské říšské rady, aby bojovali za právo sebeurčení českého národa a aby prosazovali plnou obnovu ústavnosti.


Václav Fišer: A zase ti umělci. Teda ono nejen oni, ale při představě, že někdo takový jako David Matásek je herec Národního divadla, a tedy by měl mít alespoň nějaké základní morální hodnoty, se dokáže posmívat smrtelně zraněnému člověku jen proto, že nesdílí jeho pohled na svět, je mi na nic. Jenže kdo je vlastně herec David Matásek? A jaké jsou jeho hodnoty? Měl čtyři manželky a s každou z jedno dítě. Za komunismu byl sám prominentní děcko, které si v rámci rebelských let, a protože to bylo in, s radostí s Orlíkem prozpěvoval "Bílou ligu". Když ovšem začala být in migrace a globalisté, tak se z Bílé ligy stala liga černá, a z rasisty Matáska multikulti šmejd, co sem chtěl vozit spolu se Šojdrovou vousaté "sirotky". Od komunisty, rasisty, skinheada, multikulturalisty, globalisty a sluníčkového havlisty se nám přerodil do posmívače, ba dokonce možná schvalovače atentátů na premiéra.

Přemýšlím, jestli i on bude mezi těmi umělci, co budou čerpat státní peníze na tvorbu. Přemýšlím, jestli se bude někdo zabývat tím, že tenhle výrok a následná diskuze už je za hranou. Přemýšlím, kam až se naše novodobá kulturní fronta dostala. Do jakého bahna se všichni tihle Matáskové budou ochotní ponořit, aby je režim adoroval. Možná ale žádné dno nemají. Podporovaní protekční hajzlíci za každého režimu a s každým.

Ale ono je to logické. Celá tahle prorežimní neobolševická progresivní svoloč žádné hodnoty nemá. Kromě těch pokřivených. A v celé své nahotě se ukazuje to, že morálka a etika je spojena vždy s konzervativním přístupem, než s tím progresivním. Což je ale naprosto logické, protože konzervativní hodnoty jsou na slušnosti postavené. Nenechme je vyhrát. Už teď nám vládnou korupcí, eurohujerstvím a protekcionismem prolezlé strany. Nechtějme aby nám vládli Matáskové a Novotní. Nedovolme jim to.


Zbyněk Passer: Tak to klaplo. Obrana liberální demokracie a evropských hodnot v praxi. Teď bych jim, progresivním zmrdům přál to samý, co Lipšic naděloval léta politickým oponentům: Domovní prohlídky s přepadením rodiny ve 4 hodiny ráno těžkooděnci, nedůvodnou vazbu, absurdní obviňování bez jakýchkoliv důkazů a vyšetřování a sem tam nějakou tu "sebevraždu ", třeba ve vězení. A hezky politicky, jako to dělali léta oni. Takovou NAKA a Špeciálnu prokuratůru obráceně. Aby ochutnali vlastní medicínu, parchanti. Tohle je přeze všechny meze. Přesně sem vedou silácké řeči a výzvy k násilí lidí, jako je u nás Pafka Novotný. Slovenská progresivní média na tomto mají většinu viny.


Richard Perman: Progresivní politici u nás, na Slovensku i v Bruselu jsou neuskuteční pokrytci. Ještě včera nemohli přijít Ficovi na jméno, nadávali mu, byl hrozbou demokracie a pokroku, a nyní se můžou přetrhnout, kdo ho bude víc litovat a přát hodně zdraví a štěstí. Všichni vědí, jak jsou tato slova falešná, a že až večer přijdou domů, tak si dají panáka na oslavu, že ten co jim na Slovensku boural bábovičky, dostal to co si podle nich zasloužil. Radši měli držet huby. Vše je jen výsledek nenávistné politiky a vystupování liberálních progresivistů, politických neziskovek, médií a kulturní fronty.


Konzervativní noviny: Korespondenční volba není tajná. Povinné chození za plentu je důležité a s korespondenční volbou nepůjde zajistit. Právě probíhá pokus o prosazení korespondenčního hlasování ve volbách, „zatím“ „pouze“ pro občany s dlouhodobým pobytem mimo ČR, ale to je jistě jenom začátek.

Více než 0,5 milionu voličů bude moci volit korespondenčně, a lze předpokládat, že v blízké budoucnosti bude mít právo „korespondenční“ volby každý, až bude u Ústavního soudu úspěšně napadena diskriminace občanů, kteří dlouhodobě mimo ČR nepobývají. Bude to znamenat zdržení při sčítání, vícenáklady a nemalá rizika s tím spojená – v Rakousku, kde nedávno museli prezidentské volby opakovat, by mohli vyprávět; a ostatně i ve Spojených státech, kde korespondenční hlasování u asi menšinové, ale přesto podstatné části společnosti značně podlamuje důvěru ve férový průběh voleb.


Vidlák: Atentát na Fica do toho krásně zapadá. Liberálně demokratické evropské hodnoty si začínají uvědomovat, že prohrávají na všech frontách. Argumenty jim docházejí a realita začíná přebíjet i jejich dokonalou propagandu. Ještě stále jsou silní… ale první pozice už opouštějí. A tak se chovají jako klasická chcípající kobyla…


Izvěstija: Sankce EU proti RIA Novosti, Izvestija a Rossijskaja Gazeta jsou pokračováním politické cenzury a očišťováním informačního prostoru od alternativních úhlů pohledu, uvedla zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. „Tento krok EU považujeme za pokračování praxe politické cenzury, totálního vyčistění informačního prostoru z jakýchkoli úhlů pohledu alternativních k západním narativům. Jde o další z mnoha důkazů o zanedbávání Evropské unie a jejích členských států ohledně jejich mezinárodních závazků v oblasti zajištění plurality médií.“


Mysl Polska: Mezinárodní ekonomická situace je taková, že se schyluje ke krizi. Mnohem vážnější, než tomu bylo v letech 2008-2011. Je čas nazvat blížící se kolaps Velkou hospodářskou krizí 2.0 (první byla americká, která začala v roce 1929). A podle Anglosasů, kteří dnes vládnou světu, z toho vede jen jedna cesta: válka. Možná třetí světová válka, nebo možná – v lepším případě – velké lokální konflikty. Které nevznikají samy o sobě, ale konstruují je Britové a Američané. Raději bojují rukama někoho jiného.


Euro Asia Daily: Ve městě Záporoží je v poslední době v ulicích výrazně méně lidí, uvedl majitel malého obchodu s mobilními telefony: „Na ulici nejsou žádní lidé, žádní kolemjdoucí, nikdo nikam nechodí, téměř žádná auta. Dnes za mnou přišly dvě babičky, i když většinou do půl druhé mám několik zařízení přijatých k opravě a hodně prodejů. Už nemám náladu nic dělat, protože vidíš, co se děje, já to prostě vzdám...“







2 則留言

評等為 0(最高為 5 顆星)。
暫無評等

新增評等
訪客
5月20日
評等為 5(最高為 5 顆星)。

🎖️

按讚

訪客
5月19日
評等為 5(最高為 5 顆星)。

❤️

按讚
1/226
Kaj mě ještě možete najit...
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page