top of page

Pondělní větičky 06.05.2024

 
Ladik Větvička - Hovory z Lán

Ukrajinská pravda: "Šéf unijní diplomacie Borrell vyjádřil přesvědčení, že země EU by mohly platit zbraně vyráběné pro Ukrajinu u ukrajinských obranných společností a rychle je předávat k vojenské podpoře Kyjevu. Podle této iniciativy se první dvě země již našly dobrovolně přihlásily k financování výroby na Ukrajině. Jsou to Dánsko a Kanada."

Tak to se divím, že se naše tři valkýry Pekarová s Černochovou a Adamovou nechaly předběhnout. Taková ostuda, holky!


Evropská pravda: "Ve dvou litevských městech Kaunas a Vilnius bude na jednu noc zaveden „výchovný“ zákaz vycházení. Armáda poznamenala, že obyvatelé těchto oblastí nebudou omezováni v pohybu, ale po tuto dobu se budou vyskytovat zátarasy, kde bude zastavena doprava a budou se kontrolovat doklady.

Rozsáhlá cvičení ve Vilniusu a Kaunasu k přípravě na potenciální mimořádné situace byla ohlášena předem, jsou součástí velkých národních vojenských cvičení Thunder Strike. Armáda, pořádkové struktury a místní úřady během nich procvičí řadu postupů stanovených v případě nouzového stavu, jako je zavedení zákazu vycházení, organizace mobilizace, rekvizice majetku atd." Mě by jenom zajímalo, jak bude probíhat to rekvírování majetku. A mohl bych to vidět?


Al Jazeera: "Německé ministerstvo zahraničí uvedlo, že rozhodnutí izraelských úřadů zakázat vysílání Al Jazeery na izraelském území je špatným signálem pro demokracii." Milé ministersto, vzkažte prosím Ribbentropovi, nebo kdo vám to tam fčil vede, aby se nepletl do cizích záležitostí. Anebo, když už je tak aktivní, aby se zeptal Zelenského, proč blokuje sociální síť Vkontakte.com a ruské zpravodajské zdroje na svém území.


Izvestia: "Tisková kancelář ruské zahraniční zpravodajské služby (SVR) informovala, že Spojené státy zintenzivnily své úsilí najít alternativu k Zelenskému jako prezidentovi Ukrajiny. Na toto téma byly navázány kontakty s lídrem strany Evropská solidarita Petrem Porošenkem, starostou Kyjeva Vitalijem Kličkem, vedoucím kanceláře prezidenta Andrejem Jermakem, bývalým vrchním velitelem Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) Valerijem Zalužným a bývalým mluvčím Nejvyšší rady Dmitrijem Razumkovem.

Předpokládá se, že o tyto osoby může být zájem, pokud se situace na frontě pro Kyjev prudce zhorší, což si vyžádá urychlenou výměnu ukrajinského vůdce.

Kaj mě ještě možete najit...
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page