top of page

Čtvrteční větičky 09.05.2024

 
Ladik Větvička - Hovory z Lán

9. květen v dějinách:

  • v tento den, tak významný pro sousední Německo, jsem chtěl najít nějakou osobnost z Německa pocházející, ale žádná se nenarodila. Ale zato v roce 1976 byla nalezena ve své cele oběšena na ručníku Ulrike Meinhof, teroristka západoněmecké Frakce Rudé armády. Asi tímto datem chtěla uctít vítězství Rudé armády. Její citát svědčí o tom, že ne každý občan NSR byl režimem nadšen: "Odvažte se bojovat, odvažte se zvítězit! Zaútočte a rozbijte moc imperialismu! Je povinností každého revolucionáře provést revoluci!" Vyzýváme všechny bojovníky ve Spolkové republice, aby v boji proti americkému imperialismu učinili terčem svých útoků všechna americká zařízení! Ať žije RAF!" Kdyby si své místo pobytu vyměnila s někým z Karl-Marx-Stadtu, mohli být spokojeni oba a žili by šťastně až dodnes.

  • V roce 2005 vyvrcholily oslavy konce 2. světové války v Evropě vojenskou přehlídkou na Rudém náměstí v Moskvě. Slavnosti se spolu s ruským prezidentem Vladimírem Putinem zúčastnilo přes 50 hlav států včetně amerického prezidenta George Bushe a německého kancléře Gerharda Schrödera. Přítomen byl i generální tajemník OSN Kofi Annan. Oslavy naopak bojkotovali představitelé Estonska a Litvy, kteří požadovali od Ruska omluvu za poválečnou okupaci


Blick: Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty. Uvedl to šéf společnosti Carl Elsener v rozhovoru pro švýcarský deník Blick. Hmm, nůž bez čepele, zato s pumpičkou na galusky. To by na oplátku Author mohl začít vyrábět horská kola s protileteckým kulometem místo řidítek...


Epoch Times: Kolik se objednalo vakcín proti onemocnění covid-19, kolik jich bylo spotřebováno a kolik jich musely úřady nechat zničit, protože skočila doba jejich trvanlivosti? Ministerstvo zveřejnilo smlouvy o nákupu vakcín. Kvůli začernění ze smluv ovšem nelze vyčíst množství objednaných vakcín. Všechny jsou podepsané náměstkem ministra zdravotnictví pro legislativu a právo, JUDr. Radkem Poličarem.

Ve smlouvách jsou začerněná pole, která pravděpodobně uvádějí množství či hodnoty nebo případná penále za neodebrání objednaných vakcín. Všechny smlouvy procházely skrze Evropskou komisi. Zajímavostí je formulace ve smlouvě se společností Pfizer, která uvádí, že „dlouhodobé účinky vakcín nejsou známé“. Jak by taky mohly být, když dlouhodobě testovány nikdy nebyly? Testováno na lidech 2021-22.


Forum24: "Poslanec Jakob: Je nezbytné, aby se televizní poplatky navýšily. Diskuze s opozicí je zbytečná." Jak vidíte, průkazka poslance nemusí automaticky znamenat patent na rozum. Pán z TOP09 je asi bytostným demokratem, když je diskuse s opozicí zbytečná. Nicméně, k jádru věci je třeba říci, že je zbytečné navyšovat výpalné instituci, která by za svůj negativní vliv na společnost měla být zrušena.


Vidlákovy kydy: "BEZPEČNÁ EVROPA..." Ano, to je volební heslo SPOLUkoalice do europarlamentu. Bezpečná Evropa… Asi nejblbější fráze ze všech hesel. Naprosto infantilní a nulová míra sdělení. Obzvlášť v době, kdy nemine den, abyste si v majnstrýmu nepřečetli, že bezpečná už Evropa není. Odkudsi vyskakují jacísi islamisté, školy terorizují dětské gangy, firma Victorinox kvůli tomu bude vyrábět zavírací nože bez nožů, princip multikultury selhal… přejet hranice se zálesáckou kudlou na opasku znamená si koledovat o malér s německými úřady, ale s migrací to jednou pro vždy NE-SOU-VI-SÍ.

Dokonce i Kandidátuše má mnohem lepší heslo, že chtějí "Evropu tvořit a ne bořit". Je to samozřejmě také blbost, protože kdo je dneska proevropský, ten je jednoznačně protičeský. Evropská agenda není o ničem jiném, než o rozložení a zničení národních států.


Ukrajinská pravda: Nejvyšší generál NATO o postupu Rusů: Pokrok je omezený, Ukrajina stále může vyhrát! Tak val na frontu, synku, val! A už sa nevracaj!


Izvěstija: Putin jmenoval hlavní cíle rozvoje země: Prezident nařídil zajistit udržitelné zvýšení příjmů občanů, zvýšit míru růstu HDP a stát se lídry v robotice. Do konce dekády by měla průměrná délka života Rusů dosáhnout 78 let, míra chudoby by měla klesnout pod 7 % a minimální mzda by se měla zdvojnásobit. Tyto a další pokyny byly obsaženy v dekretu o rozvoji země do roku 2030, který Vladimir Putin podepsal 7. května, v den své inaugurace. Mezi další cíle patří dosažení čtvrtého místa na světě v HDP a vytváření příležitostí k seberealizaci mezi mladými lidmi. Úřady připraví plán, jak jich dosáhnout do 31. prosince. No vida, stačí vydat dekret, tak jednoduché to je! Škoda, že poslední dekrety, které byly vydány u nás, jsou ty Benešovy...


Euro-Asia Daily: "Veškeré aktivity zahraničních nadací, ať už jsou jakékoli - British Council, Soros atd. - na území postsovětského prostoru směřují k vytvoření páté kolony. Tyto fondy nemají žádné jiné cíle," uvedl první místopředseda parlamentu Jižní Osetie Pyotr Gassiev v komentáři k protestům v Tbilisi proti přijetí zákona o zahraničních agentech.

„Všichni tito lidé v ulicích Tbilisi jsou nuceni k nepokojům dárci grantů. Všechna ta shromáždění nejsou spontánní povahy. Jsou to dobře zorganizovaná a dobře financovaná shromáždění. Šílený prezident Saakašvili, který se v současné době léčí v psychiatrické léčebně, svého času otevřel přístup do Gruzie všem zahraničním nadacím, a proto jsou to právě ony, kdo nyní prostřednictvím svých stipendistů požaduje jeho návrat k moci“.

Pátá kolona podle něj s pomocí finančních prostředků získaných od zahraničních nadací pod rouškou charity a různých humanitárních programů ve správnou chvíli, poté, co dostala příkaz, vyráží do ulic.


NetGazeti.ge: Velvyslanectví USA vydalo prohlášení, v němž uvádí, že občanská společnost v demokratických zemích hraje důležitou roli při podpoře svobodných, spravedlivých a transparentních voleb.

Velvyslanec Dunnigan a ředitel mise USAID John Pennell diskutovali o důležité práci při monitorování volebního procesu v Gruzii. "Spravedlivý průběh voleb je pro euroatlantickou cestu Gruzie životně důležitý,“ uvedla americká ambasáda v Gruzii v prohlášení. Tak teď už jsem klidný, bál jsem se, že to kluci američtí nemají pod kontrolou. Nový majdan může začít.








Kaj mě ještě možete najit...
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook - Black Circle
  • Vkontakte Social Icon
bottom of page